No voice or other sound


#1

Somehow the sounds and voice does not seem to be working.
Tried it on mac and also on windows.

The logs reveal on both a similar message:

[2014-05-24T00:16:27] “DisplayPort” “DisplayPort”
[2014-05-24T00:16:27] The audio output device “DisplayPort” is available.
[2014-05-24T00:16:27] The desired format for audio I/O is QAudioFormat(24000Hz, 16bit, channelCount=2, sampleType=SignedInt, byteOrder=LittleEndian, codec=“audio/pcm”)
[2014-05-24T00:16:27] The desired audio format is not supported by this device


#2

Have you tried using the menu to set other audio devices to see if they worked for you? Display Port is a rather interesting output and I was not sure if you meant it to be set to that?

You can change it in Tools > Audio, see if something else works for you.


#3

With display port it uses the monitor boxes. It works well with Skype or youtube.
There is another one called ‘Build-in output’ (that is for the headset) which shows the exact the same message

The audio output device “Built-in Output” is available.
[2014-05-25T23:31:54] The desired format for audio I/O is QAudioFormat(24000Hz, 16bit, channelCount=2, sampleType=SignedInt, byteOrder=LittleEndian, codec=“audio/pcm”)

On windows I get exactly the same. It does not seem to matter if I choose the speakers, the digital hdmi output of the digital output.


#4

I discovered that my mac does not seem to have 24000Hz, it wants 48000Hz.

But I have not got a clue why interface does not play the sounds anyway ?