Protocol version bump: update your servers/clients


#21

@chris I tried it again with no internet and no stack manager running. Same result, similar log file. As far as a stack trace goes, I don’t have developer kit / visual studio or anything installed on this machine so not sure how to send you that but here is the whole log file with no internet connection:

[10/08 15:48:16] [DEBUG] [VERSION] Build sequence: 3313
[10/08 15:48:16] [DEBUG] Rolled log file: “C:/Users/user/AppData/Local/High Fidelity/Interface/Logs/hifi-log_192.168.0.196_2015-10-08_15.48.16.txt”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] AccountManager URL for authenticated requests has been changed to https://metaverse.highfidelity.com
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Logging activity “launch”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] No valid access token present. Bailing on invoked request to “/api/v1/user_activities” that requires authentication
[10/08 15:48:17] [DEBUG] AssetClient disk cache setup at “C:/Users/user/AppData/Local/High Fidelity/Interface” (size: 10 GB)
[10/08 15:48:17] [DEBUG] input  device: “Microphone (Logitech G35 Headse”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] DEBUG [ “Microphone (Logitech G35 Headse” ] [ “Microphone (Logitech G35 Headse” ]
[10/08 15:48:17] [DEBUG] The default audio input device is “Microphone (Logitech G35 Headse”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] The audio input device  “Microphone (Logitech G35 Headse” is available.
[10/08 15:48:17] [DEBUG] The desired format for audio I/O is QAudioFormat(24000Hz, 16bit, channelCount=1, sampleType=SignedInt, byteOrder=LittleEndian, codec=“audio/pcm”)
[10/08 15:48:17] [DEBUG] The desired audio format is not supported by this device
[10/08 15:48:17] [DEBUG] The format to be used for audio input is QAudioFormat(48000Hz, 16bit, channelCount=1, sampleType=SignedInt, byteOrder=LittleEndian, codec=“audio/pcm”)
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Attemping to create a resampler for input format to network format.
[10/08 15:48:17] [DEBUG] output  device: “Speakers (Logitech G35 Headset)”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] DEBUG [ “Speakers (Logitech G35 Headset)” ] [ “Speakers (Logitech G35 Headset)” ]
[10/08 15:48:17] [DEBUG] The default audio output device is “Speakers (Logitech G35 Headset)”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] The audio output device  “Speakers (Logitech G35 Headset)” is available.
[10/08 15:48:17] [DEBUG] The desired format for audio I/O is QAudioFormat(24000Hz, 16bit, channelCount=2, sampleType=SignedInt, byteOrder=LittleEndian, codec=“audio/pcm”)
[10/08 15:48:17] [DEBUG] The desired audio format is not supported by this device
[10/08 15:48:17] [DEBUG] The format to be used for audio output is QAudioFormat(48000Hz, 16bit, channelCount=2, sampleType=SignedInt, byteOrder=LittleEndian, codec=“audio/pcm”)
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Attemping to create a resampler for network format to output format.
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Output Buffer capacity in frames:  3
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Version:  “4.1.0”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Shader Language Version:  “4.10 NVIDIA via Cg compiler”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Vendor:  “NVIDIA Corporation”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Renderer:  “GeForce GTX 680/PCIe/SSE2”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Created Display Window.
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Version:  “4.1.0”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Shader Language Version:  “4.10 NVIDIA via Cg compiler”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Vendor:  “NVIDIA Corporation”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Renderer:  “GeForce GTX 680/PCIe/SSE2”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Status: Using GLEW 1.10.0

[10/08 15:48:17] [DEBUG] V-Sync is ON

[10/08 15:48:17] [DEBUG] Initialized Display.
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Version:  “4.1.0”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Shader Language Version:  “4.10 NVIDIA via Cg compiler”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Vendor:  “NVIDIA Corporation”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] GL Renderer:  “GeForce GTX 680/PCIe/SSE2”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] First call to Menu::getInstance() - initing menu.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Initialized Offscreen UI.
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Trying to go to URL “hifi://entry”
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Loaded settings
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Waiting for inital public socket from STUN. Will not send domain-server check in.
[10/08 15:48:17] [DEBUG] init() complete.
[10/08 15:48:17] [WARNING] QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
[10/08 15:48:17] [DEBUG] New interval  1
[10/08 15:48:17] [DEBUG] 1
[10/08 15:48:17] [DEBUG] New interval  1
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Starting request for:   QUrl( “https://hifi-public.s3.amazonaws.com/ozan/anim/standard_anims/idle.fbx” )
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Starting request for:   QUrl( “https://hifi-public.s3.amazonaws.com/ozan/anim/standard_anims/walk_fwd.fbx” )
[10/08 15:48:17] [DEBUG] Starting request for:   QUrl( “https://hifi-public.s3.amazonaws.com/ozan/anim/standard_anims/walk_bwd.fbx” )
[10/08 15:48:17] [WARNING] file:///C:/Program Files (x86)/High Fidelity/Interface/resources/qml/InfoView.qml:18:26: Unable to assign [undefined] to double
[10/08 15:48:18] [DEBUG] Waiting for inital public socket from STUN. Will not send domain-server check in.


#22

@chris I just tried win 3314 interface with the same result. Immediate crash and same log file. Oh… and same goes when setting to reset but keep avatar and login… and same result with reset all.


#24

@chris I just tried win version 3319 with the same result. This sounds like the same problem that Adrian is/was having. I will try updating my laptop and see what happens.


#25

What windows OS are you on.


#26

@chris The laptop seemed to work but I am updating it to 3320 and it is on slow wifi. The laptop is running windows 7 home premium version 6.1 build 7601 service pack 1.

The desktop which does not work is running windows 7 professional version 6.1 build 7601 service pack 1. So maybe professional version is the cause of the problem. But could also be hardware difference. The desktop is faster, more RAM, and has an SSD setup as cache mirror for hard drive.


#27

Hi @Twa_Hinkle I have a windows 7 machine here that I have been testing on. I can not get it to crash. I really need the stack trace. The log file is not showing me anything about the crash.