Windows 8.1: Audio devices not being found


#1

On testing on a Dell Precision desktop with Windows 8.1 pro I also note that the audio is not connecting… even when explicitly selected via the Tools-> Audio menu.

[2014-05-27T12:20:57] input device: “Microphone (Realtek High Defini”
[2014-05-27T12:20:57] Found a data-server access token for https://data.highfide
lity.io
[2014-05-27T12:20:57] QObject::startTimer: timers cannot be started from another thread
[2014-05-27T12:20:57] “Microphone (Realtek High Definition Audio)” “Microphone (Realtek High Defini”
[2014-05-27T12:20:57] DEBUG [ “Microphone (Realtek High Defini” ] [ “” ]
[2014-05-27T12:20:57] “Microphone (Realtek High Definition Audio)” “Microphone (Realtek High Defini”
[2014-05-27T12:20:57] The default audio input device is “”
[2014-05-27T12:20:57] Created Display Window.
[2014-05-27T12:20:57] output device: “Speakers (Realtek High Definiti”
[2014-05-27T12:20:57] Status: Using GLEW 1.10.0
[2014-05-27T12:20:57] “Speakers (Realtek High Definition Audio)” “Speakers (Realtek High Definiti”
[2014-05-27T12:20:57] Initialized Display.
[2014-05-27T12:20:57] “Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)” “Speakers (Realtek High Definiti”
[2014-05-27T12:20:57] DEBUG [ “Speakers (Realtek High Definiti” ] [ “” ]
[2014-05-27T12:20:57] “Speakers (Realtek High Definition Audio)” “Speakers (Realtek High Definiti”
[2014-05-27T12:20:57] “Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)” “Speakers (Realtek High Definiti”
[2014-05-27T12:20:57] The default audio output device is “”
[2014-05-27T12:20:57] Unable to set up audio input because of a problem with input format.
[2014-05-27T12:20:57] Unable to set up audio output because of a problem with output format.


#2

Thanks for the bug report. Would you mind creating a Job on http://worklist.net for it? That’s where we’d like to point all Alphas – huge help to us, plus, if we follow through with the work, you get paid a small fee for reporting the bug :slight_smile:


#3

Done @G at https://worklist.net/19730