Windows Login Problems


#1

Hello there,

Havent’'t been using the interface for a while, but today I downloaded build 1188.
It accepts my credentials, but after logging in, the “Authorize required” window keeps popping up, and the window title keeps saying “not connected”. No matter how many times I click authorize, it keeps reappearing.

Below is the relevant log. Any ideas/tips?

Jeroen

> [2014-09-29T16:37:00] Sending connect request to domain-server at "sandbox.highf
> idelity.io"
> [2014-09-29T16:37:00] Clearing the NodeList. Deleting all nodes in list.
> [2014-09-29T16:37:00] data-server replied with login request. Signalling that lo
> gin is required to proceed with OAuth.
> [2014-09-29T16:37:00] Error loading  QUrl( "https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/li
> bs/magnific-popup.js/0.9.9/jquery.magnific-popup.min.js" )  - "Operation cancele
> d"
> [2014-09-29T16:37:00] Error loading  QUrl( "https://maxcdn.bootstrapcdn.com/boot
> strap/3.2.0/js/bootstrap.min.js" )  - "Operation canceled"
> [2014-09-29T16:37:00] Error loading  QUrl( "https://use.typekit.net/xyu1mnf.js"
> )  - "Operation canceled"
> [2014-09-29T16:37:00] Error loading  QUrl( "https://netdna.bootstrapcdn.com/font
> -awesome/4.0.3/css/font-awesome.min.css" )  - "Operation canceled"
> [2014-09-29T16:37:00] Error loading  QUrl( "https://ajax.googleapis.com/ajax/lib
> s/jquery/1.11.0/jquery.min.js" )  - "Operation canceled"
> [2014-09-29T16:37:00] Error loading  QUrl( "https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/li
> bs/magnific-popup.js/0.9.9/magnific-popup.css" )  - "Operation canceled"
> [2014-09-29T16:37:00] Error loading  QUrl( "https://maxcdn.bootstrapcdn.com/boot
> strap/3.2.0/css/bootstrap.min.css" )  - "Operation canceled"
> [2014-09-29T16:37:00] Error loading  QUrl( "https://data.highfidelity.io/assets/
> application-f447755b3f82073e28b137b625f96073.css" )  - "Operation canceled"
> [2014-09-29T16:37:00] Error loading  QUrl( "https://data.highfidelity.io/assets/
> application-6b7b3d551d97fc43c9a8b7bbcabf71fb.js" )  - "Operation canceled"
> [2014-09-29T16:37:01] Sending connect request to domain-server at "sandbox.highf
> idelity.io"

#2

Did you accepted the Authorization ? if you deny it , its not strange it keeps popping up


#3

Hi @jbaert could you try and remove your Interface.ini ?

PC - C:\Users[username]\AppData\Roaming\High Fidelity\


#4

I’ve experienced a similar problem. My debug approach includes uninstall, reinstall, login and on two occasions, wait for a new release and install it. Will collect data on the next set of attempts and version number. Using Windows 7.


#5

@jbaert I think we saw this same bug last Friday and then merged a fix.

Test again and let me know if you’re still getting it?


#6

Getting similar problem on Mac platform too – persistently getting (NOT CONNECTED) with build 1121.


#7

Will test again tomorrow and keep this thread updated!


#8

I made a quick try at logging in with Windows 8.1/x64 and could not log in. I tried removing my interface.ini file and then relogging, but still couldn’t log in.


#9

@Han_Held do you have a log file that you could share?


#10

@chris I saved the console output to a file, but I wasn’t able to find a logfile of any sort. Does interface save a log somewhere?


#11

@Han_Held start interface.exe and go to the menu and look under view. there you can read the log file. and copy it.


#12

Thanks, @Richardus -I found the folder by clicking the “reveal” button; here’s a paste of the session that I just did:

[2014-10-10T14:21:52] First call to Menu::getInstance() - initing menu.
[2014-10-10T14:21:53] defaultServiceProvider::requestService(): no service found for - “org.qt-project.qt.mediaplayer”
[2014-10-10T14:21:54] NodeList socket is listening on 57328
[2014-10-10T14:21:54] Changed socket “send” buffer size from 65536 to 1048576 bytes
[2014-10-10T14:21:54] Changed socket “receive” buffer size from 65536 to 1048576 bytes
[2014-10-10T14:21:54] Local socket is 72.42.160.207:57328
[2014-10-10T14:21:54] AccountManager URL for authenticated requests has been changed to https://data.highfidelity.io
[2014-10-10T14:21:54] input  device: “Microphone (Cirrus Logic CS4206B (AB 09))”
[2014-10-10T14:21:54] Found a data-server access token for https://data.highfidelity.io
[2014-10-10T14:21:54] Logging activity “launch”
[2014-10-10T14:21:54] DEBUG [ “Microphone (Cirrus Logic CS4206B (AB 09))” ] [ “Default Input Device” ]
[2014-10-10T14:21:54] The default audio input device is “Default Input Device”
[2014-10-10T14:21:54] The audio input device  “Default Input Device” is available.
[2014-10-10T14:21:54] The desired format for audio I/O is QAudioFormat(24000Hz, 16bit, channelCount=1, sampleType=SignedInt, byteOrder=LittleEndian, codec=“audio/pcm”)
[2014-10-10T14:21:54] The desired audio format is not supported by this device
[2014-10-10T14:21:54] The format to be used for audio input is QAudioFormat(48000Hz, 16bit, channelCount=1, sampleType=SignedInt, byteOrder=LittleEndian, codec=“audio/pcm”)
[2014-10-10T14:21:54] Created Display Window.
[2014-10-10T14:21:54] Status: Using GLEW 1.10.0

[2014-10-10T14:21:54] Initialized Display.
[2014-10-10T14:21:54] output  device: “Headphones (Cirrus Logic CS4206B (AB 09))”
[2014-10-10T14:21:54] DEBUG [ “Headphones (Cirrus Logic CS4206B (AB 09))” ] [ “Default Output Device” ]
[2014-10-10T14:21:54] The default audio output device is “Default Output Device”
[2014-10-10T14:21:54] The audio output device  “Default Output Device” is available.
[2014-10-10T14:21:54] The desired format for audio I/O is QAudioFormat(24000Hz, 16bit, channelCount=2, sampleType=SignedInt, byteOrder=LittleEndian, codec=“audio/pcm”)
[2014-10-10T14:21:54] The desired audio format is not supported by this device
[2014-10-10T14:21:54] The format to be used for audio output is QAudioFormat(48000Hz, 16bit, channelCount=2, sampleType=SignedInt, byteOrder=LittleEndian, codec=“audio/pcm”)
[2014-10-10T14:21:54] Output Buffer capacity in frames:  3
[2014-10-10T14:21:59] Changing face model for avatar to “http://public.highfidelity.io/meshes/defaultAvatar_head.fst
[2014-10-10T14:21:59] Changing skeleton model for avatar to “http://public.highfidelity.io/meshes/defaultAvatar_body.fst
[2014-10-10T14:21:59] Changing display name for avatar to “”
[2014-10-10T14:21:59] Trying to go to URL “hifi://0.211.23.112/0,-0.707107,0,0.707107”
[2014-10-10T14:21:59] Looking up DS hostname 0.211.23.112.
[2014-10-10T14:21:59] Loaded settings
[2014-10-10T14:21:59] Logging activity “changed_domain”
[2014-10-10T14:21:59] Faceshift: Connecting…
[2014-10-10T14:21:59] Sending intial stun request to stun.highfidelity.io
[2014-10-10T14:21:59] Clearing the NodeList. Deleting all nodes in list.
[2014-10-10T14:21:59] New public socket received from STUN server is 72.42.160.207:57328
[2014-10-10T14:21:59] init() complete.
[2014-10-10T14:21:59] Voxel parsing thread created.
[2014-10-10T14:21:59] Startup time: 7.20 seconds.
[2014-10-10T14:21:59] QObject::setParent: Cannot set parent, new parent is in a different thread
[2014-10-10T14:21:59] Total time to generate stars:  20.4263  msec
[2014-10-10T14:21:59] Total time to retile and generate stars:  121.179 msec
[2014-10-10T14:22:00] QSystemTrayIcon::setVisible: No Icon set
[2014-10-10T14:22:00] Created QT Application.
[2014-10-10T14:22:03] Faceshift:  “Connection refused”
[2014-10-10T14:22:03] DS at 0.211.23.112 is at 0.211.23.112
[2014-10-10T14:22:04] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:05] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:06] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:07] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:08] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:09] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:09] Clearing the NodeList. Deleting all nodes in list.
[2014-10-10T14:22:10] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:11] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:12] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:13] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:14] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:15] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:15] Clearing the NodeList. Deleting all nodes in list.
[2014-10-10T14:22:16] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:17] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:18] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:19] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:20] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:21] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:21] Clearing the NodeList. Deleting all nodes in list.
[2014-10-10T14:22:22] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:23] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:24] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:25] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:26] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:27] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:27] Clearing the NodeList. Deleting all nodes in list.
[2014-10-10T14:22:28] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:29] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:30] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:31] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:32] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:33] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:33] Clearing the NodeList. Deleting all nodes in list.
[2014-10-10T14:22:34] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:35] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:36] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:37] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:38] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:39] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:39] Clearing the NodeList. Deleting all nodes in list.
[2014-10-10T14:22:40] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:41] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:42] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:43] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:44] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:45] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:45] Clearing the NodeList. Deleting all nodes in list.
[2014-10-10T14:22:46] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:47] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:48] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:49] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:50] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:51] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:51] Clearing the NodeList. Deleting all nodes in list.
[2014-10-10T14:22:52] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:53] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:54] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:55] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”
[2014-10-10T14:22:56] Sending connect request to domain-server at “0.211.23.112”


#13

@Han_Held can you try going to this domain: hifi://sandbox/5153.93,719.49,5410.15/0,-0.146899,0,0.989152


#14

I’m able to log in by using that URL. I don’t seem to be able to log in manually, at least not with a fresh (after deleting interface.ini) interface.

After logging in through that URL, various items on the “file” menu are greyed out (“scripts”, “go”, “upload avatar model”, “voxels”, “models” and “settings”) and unusable.


#15

Hi @Han_Held can you send a screen shot of what you are seeing? Also can you confirm that you are logged in?


#16

@chris It took a bit to figure out that the apple kb maps “print screen” to f14, but here’s the screenshot, you can see the menu items are greyed out, and I’m logged in.


#17

@Han_Held everything looks ok. The areas that are grey are section. Looks like everything else can be clicked on.


#18

Ok, thanks, I was confused. I found what I was looking for (preferences) once I knew that.